Tillbaka till nyheterna

Flyttstädning – 5 saker som ofta glöms bort

Av Author den
Care Group städhjälp

När du säljer din bostad ingår det i de flesta avtal att säljaren står för en så kallad “Flyttstädning”. Felet många gör är att de liknar en flyttstädning med en vanlig hemstädning och därför finns det risk att det uppstår en tvist. Därför listar vi här 5 ställen som folk ofta glömmer av att rengöra under en flyttstädning!

1.Rengöra ugnen & spisen – invändigt och utvändigt

När man städar i köket vanligtvis brukar man nöja sig med att torka av plattorna på spisen. Men vid en flyttstädning behöver du lägga ner mer tid än så. En bra start kan vara att börja där, men fortsätt sedan med att rengöra ugnen. Här behöver du rengöra både invändigt och utvändigt vilket ibland kan betyda att du behöver dra ut ugnen (i de fall de går). Tänk även på att städa bakom ugnen då det ofta hamnar mycket fett från matlagning där!

2. Fönsterputs – insida, utsida samt mellan glasen

När du rengör ett fönster så tänker de allra flesta enbart på insidan och utsidan. Men de flesta fönsterglas har dubbla rutor vilket innebär att du behöver gå in och rengöra mellan glasen. Hur du kommer åt mellanskiktet skiljer sig från glas till glas, men vanligtvis finns det en hasp eller skruv som du behöver lossa.

När det är dags för fönsterputs kan du antingen använda dig av ett medel köpt i en livsmedelsbutik, eller så kan du blanda en egen själv med 5 DL varmt vatten, några droppar “Yes” samt 1 msk ättika.

3. Rengöra golvbrunn i badrummet

Att rengöra golvbrunnen i badrummet är enligt många det värsta med flyttstädning, ofta är det illaluktande och innehåller gammalt håravfall. Men likväl är det en viktig del av flyttstädningen och en av de saker som granskas först vid en inflyttning. Att hålla golvbrunnen ren är viktigt för att undvika att det sprids unken doft i badrummet.

Tänk även på att rengöra och tvätta av rör som syns i badrummet.

4. Rengöra element – På och bakom

Element är ett vanligt ställe där det samlas damm. Ibland kan det vara svårt att komma åt bakom elementet, därför kan det vara bra att använda en dammvippa. Använd sedan en dammsugare för att dammsuga upp de dammpartiklar som faller ner på golvet.

5. Rengöra hyllor och skåp – invändigt och utvändigt

En vanlig sak som folk glömmer av är att städa de olika hyllor och skåp som främst finns i köket. Se till att tömma skåpen på allt och städa sedan noggrant genom att torka av de ytor som finns. När det är gjort kan du torka av ytorna ovanför hyllorna. Här kan de finnas en hel del matos-fett ovanpå som kan vara svårt att få bort. Sist kan du även se till att undersidan av skåp och hyllor skrubbas av.

När dessa fem punkter är slutförda har du kommit en bra bit på vägen för att slutföra din flyttstädning. Har du några frågor är det bara att höra av dig till oss! Vi bjuder även på en kostnadsfri offert på eventuell flyttstädning av din bostad. Du når oss enklast via eller ring 08-829 829.

STÄNG